شستشوی نمای سنگی

شستشوی نمای سنگی چگونه است؟

شستشوی نمای سنگی ساختمان می تواند یک کار چالش برانگیز باشد. قبل از تمیز کردن محیط باید مسائل زیادی بررسی شوند. میزان کثیفی و نوع سنگ به کار رفته، در انتخاب شیوه نماشویی ساختمان تاثیر مستقیمی می گذارند. پس از انجام نماشویی باید آماده سازی های لازم انجام شود، تا یک شستشوی موفق داشته باشیم. در این مقاله نماشاین  قصد داریم به نحوه شستشوی نماهای سنگی بپردازیم.

چگونه به درستی شستشوی نمای سنگی ساختمان را انجام دهیم؟

تمامی ساختمان ها از یک نوع سنگ ساخته نمی شوند. معماران و طراحان از سنگ های مختلفی استفاده می کنند و حتی ممکن است یک نما از چند سنگ متفاوت ساخته شده باشد. برای شستشو و نظافت چنین نماهایی به تجربه و تجهیزات حرفه ای نیاز خواهید داشت. خدمات نماشویی که توسط افراد متخصص انجام می شود با کیفیت و با دقت بالا انجام خواهد شد.

متخصصان ابتدا در محل حاضر می شوند و تمامی جنبه های موجود را بررسی می کنند. شستشوی نمای سنگی ساختمان به دقت عمل و توجه نیاز دارد. بکارگیری مواد شیمیایی یا فشار بالای آب می تواند سنگ به کار رفته در نما را تخریب کند، پس بهتر است نماشویی را به افرادی بسپارید که تجربه کافی در این زمینه به دست آورده اند.

شستشوی نمای سنگی ساختمان

مزایا و معایب سنگ طبیعی در نما

بسیاری از ساختمان های تاریخی در اکثر کشورها از سنگ های طبیعی ساخته شده اند. سنگ طبیعی دوام بالایی دارد و یکی از قدیمی ترین مصالح در صنعت معماری شناخته می شود. بسیاری از خانه های قدیمی حتی در شهرهای بزرگی مانند تهران از سنگ ساخته شده اند و هنوز پابرجا هستند.

با این حال، تغییرات آب و هوایی و محیط شهری حتی بر سنگ هم تاثیر گذار است و در طول زمان باعث خوردگی و از بین رفتن آن می شود. عواملی از جمله آب و هوا و آلودگی های ناشی از دود ماشین ها و کارخانه ها نه تنها بر سنگ های طبیعی بلکه بر زندگی انسان ها، جانوران و گیاهان نیز تاثیرگذار بوده است.

غبار، دود اگزوز، رسوبات آب باعث می شود تا نماهای سنگی به سرعت تیره شوند. علاوه بر آن، اگر ساختمان در محیطی مرطوب مانند شهر رشت باشد، به سرعت خزه و جلبک در میان سنگ ها رشد خواهد کرد.

هنگام تمیز کردن نماهایی که از سنگ طبیعی ساخته شده اند، باید به نوع سنگ دقت کرد. برخی از سنگ ها مانند سنگ مرمر، دولومیت، تراورتن، ژورا و سایر سنگ های طبیعی آهکی نسبت به محلول های شیمیایی اسیدی حساس هستند. در مقابل سنگ هایی مانند گرانیت و سنگ لوح مقاومت خوبی نسبت به مواد اسیدی نشان می دهند. میزان کثیفی و شدت آن در انتخاب روش تمیز کردن مناسب نقش اساسی را ایفا می کند.

نکات مهم در زمان نماشویی سنگ طبیعی نما

مرحله مهم آماده سازی برای شستشوی نمای سنگی ساختمان است. کارشناسان نماشاین ابتدا در محل ساختمان حاضر می شوند. سپس، آسیب های موجود را بررسی می کنند. اگر درز یا شکافی در سنگ ها مشاهده کنند، در اولین مرحله آنها را ترمیم خواهند کرد. برای این کار از ملات های مناسب استفاده می کنند.

در کنار آن از رولپلاک بهره می گیرند تا سنگ در جای خود محکم شود و خطراتی مانند ریزش را به همراه نداشته باشد. زمانی که همه این موارد انجام شد، محیط را با ملایم ترین روش پاک می کنند. دستمال های نانویی یکی از کاربردی ترین موارد برای پاک کردن محیط هستند.

نماشویی

از سندبلاست کم فشار برای سنگ های طبیعی متراکم استفاده کنید

شستشوی نمای سنگی ساختمان با سندبلاست یکی از روش های مناسب و عالی برای پاک کردن محیط از جرم، چربی و گرافیتی است. با این حال باید دقت کنید که میزان فشار کم باشد تا به سنگ آسیب وارد نشود. سندبلاست، ماسه های ریز را با فشار هوا به سمت سطح سنگی می فرستد. ماسه ها در اثر اصطکاک چربی و آلودگی را از محیط پاک می کنند و در میان درزهای ریز سنگ قرار می گیرند. پس از انجام سندبلاست محیط باید به خوبی با جاروبرقی تمیز شود.

برای سنگ های طبیعی فشار سندبلاست را تنظیم کنید

همه سنگ های طبیعی را نمی توان با یک فشار یکسان تمیز کرد. لازم است نوع سنگ را بشناسید و ببیند چقدر منافذ باز دارد. سپس، با توجه به آن نوع سندبلاست و میزان فشار آن را تنظیم کنید. بیش از 2000 نوع سندبلاست در سراسر جهان وجود دارد که هر یک کارایی مخصوص به خود را دارند.

پیش از به کارگیری سندبلاست، یک نمونه کوچک را امتحان کنید

متخصصان برای اطمینان خاطر ابتدا یک بخش از نما را به عنوان نمونه انتخاب می کنند. ابتدا سندبلاست را در این بخش امتحان می کنند تا از فشار و نوع ماسه سنگ دستگاه مطمئن شوند. سپس، کار شستشوی نمای سنگی را آغاز می کنند.

خزه و گلسنگ را با فشار آب از سنگ طبیعی پاک کنید

دستگاه های واترجت نیز برای شستشوی نمای سنگی به کار برده می شوند. واترجت می تواند به آب سرد یا گرم متصل شود و محیط را از آلودگی پاک کند. یکی از روش هایی که برای پاک کردن سنگ طبیعی از خزه و کپک استفاده می کنند، واترجت با آب سرد است. در این حالت آب سرد به میزان 1000 لیتر در ساعت و فشار ضربه ای نزدیک به 2 بار از نازل دستگاه خارج می شود.

شستشوی تحت فشار با آب داغ الزامی نیست، منتها روشی موثرتر است. به وسیله آب داغ یا بخار می توان به راحتی آلودگی های حیوانی و رشد بیوژنیک هایی مانند جلبک ها، گلسنگ ها و خزه ها را تمیز کرد. قطرات آب با دمای تقریبی 95 درجه سانتیگراد به عمق سطح نفوذ کرده و سنگ طبیعی را پاک می کنند.

به کارگیری واترجت همراه با شستشوی نما با راپل بهترین و مقرون به صرفه ترین شیوه برای شستشوی نمای سنگی است. اگر قصد دارید نمای سنگی خود را از آلودگی ها پاک کنید، با کارشناسان نماشاین در تماس باشید.

احتیاط های لازم در زمان شستشوی نمای سنگی

ماسه سنگ یک نوع سنگ رسوبی است و به اندازه سنگ های آذرین دیگر آن قدر مقاوم نیست. برای همین به مراقبت و توجه بیشتری نیاز دارد. ماسه سنگ ها حالتی نرم دارند و ساختار آنها آنچنان پایدار نیست. در نتیجه اگر شیوه نامناسبی برای تمیز کردن آنها انتخاب کنید، بخش های آن از هم جدا می شوند و نما از زیبایی و یکدستی خود را از دست می دهد.

با این حال نمیشود آنها را بدون تمیز کردن رها کرد. گرد و غبار و آلودگی هم به این نوع سنگ ها آسیب وارد می کنند. پس، بهترین کار آن است که تمیز کردن این نوع سنگ را به افراد متخصص بسپارید. در مجموعه نماشاین، متخصصان ما با دقت لازم این نوع سنگ و دیگر سنگ های نما را تمیز می کنند.

نماشویی ساختمان

سخن پایانی

شستشوی نمای سنگی ساختمان باید با دقت و ظرافت انجام شود. تمامی سنگ ها به یک شیوه تمیز نمی شوند و متخصصان ابتدا باید نوع سنگ را بررسی کنند. آشنایی با انواع سنگ نما نشان دهنده آن است که فرد چه میزان تخصص دارد. پس از بررسی و تعیین نوع سنگ نمای به کار رفته، متخصصان محیط را آماده می کنند تا نماشویی آغاز شود.

سندبلاست و واترجت از دستگاه هایی هستند که برای شستشوی نمای سنگی به کار برده می شوند. متخصصان نماشاین از دستگاه های به روز و حرفه ای استفاده می کنند تا بهترین نتیجه به دست آید. اگر قصد دارید تا نما ساختمان خود را با بالاترین کیفیت ممکن از آلودگی ها تمیز کنید، با متخصصان ما در تماس باشید.

سوالات متداول

  1. چگونه نمای سنگی را باید تمیز کرد؟

ابتدا محیط را آماده کنید. هر گونه درز یا شکاف را ترمیم کرده و سنگ را با پیچ و رولپلاک در جای خود محکم کنید. سپس، با فشار آب کم محیط را از آلودگی ها پاک کنید.

  1. چه دستگاه هایی برای شستشوی نمای سنگی به کار گرفته می شوند؟

واترجت و سندبلاست از دستگاه های کاربردی برای شستشوی نمای سنگی هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اشتراک گذاری مطلب: